تحولات لبنان و فلسطین

۲۰ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۸
کد خبر: 648462

پدر زعفران ایران گفت: تولید زعفران در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند دارای اهمیت بسیاری است و باید به فکر پیشرفت در این حوزه باشیم.

زعفران؛ قهرمان مبارزه با خشکسالی

 به گزارش قدس آنلاین ،  بهزاد صادقی  پدر زعفران ایران ، در همایش آشنایی با ادبیات و تاریخ زعفران که در دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، گفت: در ایران، گیاه زعفران به میزان زیاد و در مساحتی حدود ۱۰۰ هزار هکتار تولید می‌شود که در واقع می‌توان گفت: ۱۰۰ هزار شغل به این روش ایجاد می‌شود.

وی افزود: اهمیت دیگری که کاشت زعفران در خراسان دارد، نیاز بسیار کم آن به آب است و می‌تواند زندگی یک کشاورز و تمام هزینه‌های خانواده را تامین کند.

پدر زعفران ایران تصریح کرد: طی چهار دهه گذشته در خراسان، ۸۵ درصد از آب‌های زیر زمینی مورد استفاده قرار گرفته و تنها ۱۵ درصد منابع آبی زیرزمینی برای نسل‌های آینده باقی مانده است و در چنین شرایطی، آبی برای کاشت صیفی‌جات، دیگر محصولات و گونه‌های گیاهی وجود نخواهد داشت.

وی عنوان کرد: با توجه به خشکسالی که در کشور وجود دارد، کاشت گیاهان کم آب دارای اهمیت بسیاری است و تنها گیاهی که می‌تواند مانع از مهاجرت یک میلیون کشاورز به همراه خانواده شود، زعفران است.

صادقی با بیان اینکه اگر روزی کاشت زعفران از خراسان حذف شود یک میلیون مهاجر جدید خواهیم داشت اظهار کرد: زعفران، قهرمان مبارزه با خشکسالی است و با ویژگی‌هایی که در مورد آن مطرح شد می‌توان به وسیله این گیاه، شرق ایران و کل کشور را منبعی برای درآمد بیشتر و تولید اشتغال دانست.

وی گفت: وقتی آثار اقتصادی، طبی، اشتغال‌زایی  زعفران آشکار شود دنیا بیکار نمی‌ماند و به دنبال تولید زعفران می‌رود و اکنون اسپانیا، هند و اتحادیه اروپا، مناطقی را برای توسعه تولید زعفران مهیا کرده‌اند.

پدر زعفران ایران تصریح کرد: موضوعی که در حال حاضر ما را نگران کرده و بزرگ‌ترین خطر محسوب می‌شود، ورود افغانستان و چین به این حوزه است، چرا که اگر آن‌ها زعفران را تولید کرده و کاشت آن را توسعه دهند، قطعا و بدون شک تولید زعفران را از ایران خواهند گرفت و این امر را می‌توانند تنها با فروش زعفران به قیمت پایین انجام دهند. ما باید زعفران بیشتری تولید کرده و قیمت‌ها را کاهش دهیم تا بتوانیم با افغانستان و چین رقابت کنیم.

وی اضافه کرد: جهت حل این مشکل دو راهکار وجود دارد؛ ابتدا دانش فنی تولید زعفران را در اختیار کشاورزان قرار دهیم و دوم اینکه مسئولان در حوزه زعفران تبلیغات گسترده‌ای در جهان انجام دهند که با این اقدام، سطح مصرف بین‌المللی افزایش می‌یابد.

صادقی افزود: قدمت زعفران در تاریخ ایران حدود هشت هزار سال است و همیشه مورد مصرف ایرانیان قرار می‌گرفته و یکی از اقلام صادراتی مهم به یونان و رم در آن زمان بوده است.

وی تصریح کرد: زعفران شگفتی‌هایی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، طبی، ارزآوری و اشتغال‌زایی دارد که اگر به آن‌ها توجه شود دارای بازدهی بسیاری خواهد بود. در ایران بیش از ۷۰۰۰ گونه گیاه تشخیص داده شده که تعداد آن‌ها خیلی بیش‌تر از گیاهان اروپاست و در میان این ۷۰۰۰ گیاه، زعفران، یک گیاه منحصر به فرد است.

پدر زعفران ایران تاکیدکرد: خصوصیات طبی زعفران در کتابی تحت عنوان «زعفران هزاره سوم» نوشته شده که مهم‌ترین آن‌ها شادی‌آور و ضد افسردگی بودن و نیز پیشگیری از ابتلا به آلزایمر است.

منبع : باشگاه خبرنگاران

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.